Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na tábořiště pod zříceninou hradu Ronovec se náš oddíl vydal poprvé v roce 1990 a s menší přestávkou, kdy jsme jezdili pár let na Trnávku k Pacovu, sem jezdíme dodnes. Pozemek máme pronajatý od místního zemědělce.

Popis:

Tábořiště se nachází v malebném údolí hned vedle Břevnického potoka, za kterým vede železniční trať spojující Havlíčkův Brod s Pardubicemi. Nejbližší vesnicí je Dolní Krupá (cca 1,5 km) a nejbližší město Havlíčkův Brod (cca 7 km). Nad táborem se tyčí zřícenina hradu Ronovec. Na louce stojí přes rok hrubá stavba jídelny s kuchyní, vše ostatní se ukládá v blízkém lesíku a nebo vozí do Prahy. Tábořiště je určené pro nerozmazlené účastníky (bez elektřiny, mytí v potoce, klasická latrína).

Vybavení:

Na tábořišti se většinou staví klasické podsadové stany + jedno týpko s celkovou kapacitou tábořiště cca 30 osob (v roce 2016 se budou stavět obytná týpka + pár stanů jako servisní zázemí). Součástí tábora je kompletní vybavení kuchyně + základní táborové vybavení, které je možné rozšířit o další věci jako sportovní potřeby, různé hry, atd... Dřeva je všude dost (v případě většího odběru je třeba se domluvit s hajným), pro vodu se jezdí do hájovny, ale dá se brát i z místní studánky.

Cena:

Za akce v průběhu roku se nic neplatí (pro akce v průběhu května a června je vhodné zajistit posekání louky a to buď svépomocí nebo máme kontakt na místního zemědělce, který louku za cca 2 000 Kč poseká). Co se týče akcí v průběhu prázdnin (červenec, srpen) tak záleží na dohodě.

Obsazenost 2017:

Zatím není úplně jasné zda se v roce 2017 pod Ronovcem uskuteční nějaká akce - stále čekám na vyjádření oddílu Arnyka.

Pokud máte v průběhu roku zájem na tábořišti uspořádat nějakou akci budu rád pokud mi o tom dáte vědět, ale není to samozřejmě žádná podmínka vaší přítomnosti - stačí, když uvedete tábořiště do původního stavu.

V případě, že máte zájem uspořádat nějakou akci v průběhu letních prázdnin tak se na mě obraťte a určitě se nějak dohodneme.

Pokud se vám v tomto koutu Vysočiny líbí a rádi byste ho navštívili třeba s rodinou tak máte možnost se ubytovat na blízké hájence.

V případě, že vás zajímá historie hradu Ronovec a blízké vsi Dolní Krupá, můžete si stáhnout sborník věnovaný památce Josefa Čapka, což byl rodák z Dolní Krupé, který zasvětil podstatnou část svého života výzkumu a vykopávkám na Ronovci. Ke stažení ZDE.

 

Krtek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář