Jdi na obsah Jdi na menu
 


Celotáborové a celoroční hry

27. 1. 2008

Hry jsou řazeny po roce - a u sebe jsou vždy příslušná celoroční a celotáborová hra. To co si zde na webu můžete stáhnout je, myslím, minimálně dobrá inspirace pro vaše hry.

 

Rok

 

Celoroční hra

 

Celotáborová hra

2010

 

Rytíři kulatého stolu

(Na Zlenické Hlásce jsme potkali vyslance krále Artuše, který nám nabídl stát se rytíři Kulatého stolu. Ovšem k tomu bylo třeba dokázat, že na to máme...)

 

Tajemný hrad Camelot

(Pod Ronovcem nás u kulatého stolu čekal král Artuš, pasoval nás na rytíře a pověřil nás náročným úkolem - zjistit, který svatý grál je ten pravý. S pomocí Merlina jsme grál nakonec  odhalili.) 

2009

 

Pekelná jízda skrz Ameriku

(Na začátku přijela krásná motorkářka a organizátka závodu skrz Ameriku za milionářem v Texasu. A jak to bylo dál se dozvíte přímo ve hře.)

 

Texaští farmáři

(Po dojezdu do cíle jsme zjistili, že milionáře zasáhla hospodářská krize a zbyla mu jen farma se zvířaty. I my jsme se tedy rozhodli farmařit a pomoci mu opět vydělat.)

2008

 

Pod pirátskou vlajkou směr Tortuga

(V Tiché Šárce na začátku roku jsme potkali  ducha mrtvého piráta, a tím začala naše cesta do Tortugy, kam jsme na táboře zdárně dopluli. John Skin by na nás byl hrdý.)

 

Poklady sira Johna Skina

(Na táboře jsme postupně získali sedm klíčů od truhly, která skrývala poklad sira Johna Skina, některé klíče bylo skutečně těžké získat, nu posuďte sami.)

 

2007

 

Křížem krážem vesmírem

(Hra spočívala v postupných návštěvách jednotlivých planet a plnění úkolů na těchto planetách)

 

Vesmírná mise na Xenu

(Jako poslední planeta Sluneční soustavy nám zbyla na tábor. Ale co čert nechtěl, na konci nám shořela raketa a návrat byl velmi dramatický)

 

2006

 

Uta - Uta na mamuta

(Celý oddíl byl rozdělen do tlup, které každý měsíc na výletě plnily úkoly, aby získaly body za sílu, obratnost a chytrost)

 

Boj o oheň

(Na táboře jsme se snažili získat oheň pro šamana, což se nakonec podařilo a tak jsme pomohli domorodému kmeni)

 

2005

 

Po stopách mafie

(Jedna z nejpovedenějších her. Celý rok každý stoupal v mafiánské hierarchii až k vrcholu a zároveň družiny plnily úkoly od Al Capona)

 

Útěk z Alcatrazu

(Po celém roce slibování, jak si to v San Franciscu užijeme nás zákeřně a nečekaně zatkli a celý tábor tak byl o útěku z vězení)

 

2004

 

Ave Caesar

(V průběhu roku se každý snažil splnit pět úkolů od Caesara, aby mohl jet na tábor, každé dítě představovalo nějakou postavičku z Asterixe a Obelixe)

 

Kolonizace Gálie

(Jedna dle mého soudu výborná tahová hra jednotlivců, každý se snažil objevit, zvelebit a rozvinout co nejvíc vesnic, z čehož mu plynuly zisky. Zároveň probíhala soutěž družin)

 

2003

 

Hvězdná brána

(Jako oddíl jsme získávali kartuše na poskládání adresy na bráně, kterou jsme pak na táboře měli cestovat)

 

Pyramida hrůzy - Hvězdná brána

(Po zadání adresy na plánu se druhý den objevila hvězdná brána a my cestovali po planetách a pokoušeli se postupně získat cestu do svatyně boha Ra, kterého jsme v závěru porazili)

 

2002

 

Až na dno

(Jak napovídá název, šlo o to potopit se k ponorce (aspoň jeden se do ní musel dostat) a potápěč hlouběji se dalo za body získané v takzvaných potápěčských soutěžích na výletech)

Ponorky v ohrožení

(Probíhala soutěž družin (ponorka byla opravdová, ponořená v akvárku a měla věčně nějakou poruchu) a jednotlivců, kdy se každý snažil dostat svou ponorku na základnu)

 

2001

 

Expedice 2000 - Velikáni z Himalájí

(Na výletech jsme postupně vylezli na všechny osmitisícovky, což bylo samozřejmě spojeno s mnoha nástrahami. Vedli jsme u každé hory horolezecký deník.)

 

Expedice Mt. Everest 8848 m.n.m.

(Na táboře nás pochopitelně čekala hora nejvyšší, Everest. Jednotlivci se tam snažili být první a družiny zároveň plnily náročné úkoly nepálského ministerstva turistiky - pamatuji si třeba výběh do 100 metrů vysokého kopce... Samozřejmě 88x. Na závěrečné výpravě jsme v horolezeckém skutečně dobyli Everest a získali novou oddílovou vlajku)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

leňoch

(lenka, 9. 2. 2008 10:09)

no teda ave dcézar to muselo být ale vrůšo a jinak bich si zopakuvala boj o oheň a uta uta na mamuta tak zatím