Jdi na obsah Jdi na menu
 


Illinois

Sedmý úkol  na naší cestě po USA nás zavedl do Illinois. Při vymýšlení tohoto úkolu jsem narazil na fakt, že hlavním městem Illinois je Springfield takže o úkolu bylo rozhodnuto :-). Není to sice ten správný Springfield, kde žijí Simpsonovi, ale to nám nevadilo.Na výpravě proběhlo pět soutěží motivovaných jednotlivými postavami ze Simpsnů (Houmer, Marge, Bart, Líza a Maggie). Výsledky soutěží se sečetly a o vítězi bylo rozhodnuto. Zvítězil Matěj a jako cenu si odnesl DVD Simpsonovi ve filmu.

A jaké že úkoly jsme vymysleli ?

Houmer – u Vočků je razie a pivo se hází oknem ven, takže jej Houmer musí svým pivním bachorem zachránit. Hráč drží v ruce malý ešus a chytá bonbony(bonpari), které vedoucí hází z dálky max. 5 metrů., každý hráč má deset pokusů, pokud bonbon spadne dovnitř ešusu a odrazí se – pořád se pokud počítá jako úspěšný.

Marge – se svými dlouhými vlasy musí podlézt lano, každý dostane A3, kterou si prstovou barvou obarví na modro, čtvrtku si následně slepí do ruličky (komínu) izolepou nebo lepidlem, a následně si jí přispendlí na hlavu sponkami. Účel je s komínem na hlavě podlézt lano, které se každé další kolo snižuje.

Bart – leze prostě všude, klasická opičí dráha přeskoč, přelez, podlez

Líza – ztratila korále, děti mají za úkol sesbírat 15 korálů z kruhu ohraničeného uzlovačkou, který je od nich zhruba 20 metrů daleko, korálky musí nosit po jednom.

Meggie – řekne svoje první slovo, na startovní lajnu se položí nějaké znaky (například písmo webdings v Microsoft word), které dávají dohromady jedno slovo, znaky by měly být zpřeházené ať to není tak jednoduché. Zhruba 20 metrů od startovní lajny se na strom připevní papír s nápovědami co který znak znamená, hráči si na startovní lajně nechají tužku a papír a po záhájení je jejich cílem doplazit se (jako se plazí batole) ke stromu, zapamatovat si znaky a jejich významy, následně se vrátit na startovní čáru a tam se ze znaků pokusit vyluštit dané slovo.

Marge pěti tváří - Helča, Kája, Dave, Honzík a Matěj

 Diplomek neboli BJT (byl jsem tam) s informacemi o Illinois si můžete stáhnout - zde.

 

Náhledy fotografií ze složky Ostroh a okolí 28.3.2009

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář