Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kemp Moře u rybníku Řeka na Vysočině

republikové setkání Pionýrských oddílů

10.-12.6.2011

Na toto republikové setkání Pionýrů jsme vyrazili k Moři… Sice šlo pouze o kemp Moře u rybníku Řeka na Vysočině kousek od Ždírce na Doubravou, ale i tak to byl povedený víkend.

Vyrazili jsme z Hlaváku a s přestupem v Havlíčkově Brodě, kde jste to díky stavebním úpravám nemohli poznat, dorazili do Ždírce nad Doubravou, kde na nás už čekal autobus, který nás dopravil do kempu. V kempu jsme si postavili stany a pustili se do pozdní večeře. Zbytek dne jsme strávili šmejděním po kempu a pak už jsme zalezli do spacáků.

V sobotu po nástupu všech účastníků (cca 150-200 lidí) jsme přemýšleli co budeme dělat, protože valná většina účastníků vyrazili autobusem na výlety po Vysočině. Nakonec jsme si celé dopoledne užili na šlapadlech a také jsme si vyzkoušeli zda by z nás byli dobří indiáni (je pravda, že ze začátku nám to s lukem moc nešlo, ale všichni se postupně zlepšovali).

Kolem poledního jsme vyrazili na výlet k Borským jezírkům. Trasa byla dlouhá cca 12 km, a i když nás jezírka trošku zklamala, alespoň jsme se pěkně prošli. Po návratu do kempu jsme vyrazili na vysoké lanové aktivity a kdo se nebál, ten se svezl na prímové lanovce což byl bezpochyby velký zážitek. Před večeří se ještě Jonáš vydal vyzkoušet vodní zorbing a pak už jsme si šli vychutnat tříchodové menu (polévka, řízek, rýžová kaše).

Poté jsme opět šli provětrat šlapadla a se soumrakem jsme se přesunuli k E-on kamionu, kde probíhali různé soutěže (výroby mumií, na trpaslíky a obry, člověče nezlob se,…). Když už byla úplná tma nastoupil DJ a i když jsme slovy Honzíka „jiní“ nakonec se všichni aspoň chvilku vlnili v rytmu diska tryska. Poté jsme ještě vypustili lampiony štěstí a ještě jsme na chvilku šli k ohni, kde jsme se ale dlouho nezdrželi, protože se zapaloval až kolem půl dvanácté a všem už se klížila očka.

Nedělní ráno bylo velmi deštivé a tak jsme dopoledne strávili převážně ve stanech, a když jsme kolem jedenácté vylezli ze stanů tak jsme zjistili, že jsme v kempu skoro sami, protože většina delegací díky dešti uspíšila svůj odjezd. Bohužel počasí se už moc nezlepšilo a tak jsme po dobrém obědě nastoupili do autobusu, který nás odvezl na vlak.

Tedy kromě mé maličkosti, protože jsem nikam nespěchal a tak jsem se ještě vydal na výlet skrz nádherné Doubravské údolí až do Chotěboře (bylo to cca 16 km). Po příjezdu do Havlíčkova Brodu jsem ještě chytnul Daveho, který odjížděl na intr do Třeboně a děsně se divil, že mě vidí. No a pak jsem i já sedl do vlaku a odjel zpět do Prahy.

Musím, říct, že setkání bylo docela povedené a jsem rád, že jsme se rozhodli na něj vyrazit.

 

Účast: Krtek, Téra, Pepa, Dave, Kája, Honza, Helča, Martin a Jonáš

Ušli jsme cca 12 km (Krtek 28 km).

 

Zapsal Krtek

 

Náhledy fotografií ze složky RSPO - kemp Moře na Vysočině 10.-12.6.2011

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář