Jdi na obsah Jdi na menu
 


Máslovice

  17.3.2012

Sešli jsme se v komorním počtu na Dejvické a vyrazili na Bubenečské nádraží, odkud jsem vlakem po proudu řeky Vltavy dojeli až do Libčice nad Vltavou. Po cestě jsme si vysvětlili hru "Chůvy" - každý jsme dostali svěřené dítě (v podobě kolíčku na prádlo) a naším cílem bylo ho uchránit po dobu celého výletu. Kdokoliv nám ho ale mohl v nestřežené chvilce vzít a pak se jen zeptat "Kde máš dítě" - a trestný bod byl na světě. V Libčici jsme naskočili na přívoz (který naštěstí jel i mimo svůj jízdní řád) a vyskočili na začátku Máslovické stezky. Ta nás měla dovést až k Máslovickému muzeu - my jsme ale, trochu omylem, zvolili pozvolnější cestu pro překonání Vltavského koryta a stoupali dohromady s cyklisty údolím Máslovického potoka až do obce Vodochody a odsud po hřebeni do kýžených Máslovic. K muzeu jsme dorazili kolem čtvrt na jednu, akorát v obědové pauze - takže jsme si i my dali oběd a čekání do jedné hodiny si krátili zábavným čtením starých zápisníků a jednou navigátorskou soutěží.

Máslovické muzeum otevřelo v jednu a vzhledem k vyššímu počtu návštěvníků jsme si mohli muzeum projít dokonce s výkladem - včetně popisu výroby másla. Muzeum se snaží být interaktivní, takže jsme u jednotlivých exponátů mohli odpovídat na záludné dotazy, složit si puzzle-krávu, nebo si zkusit vyplnit dotazník o másle. Z muzea jsme odcházeli kolem druhé a tentokrát už trefili tu kratší cestu zpátky k přívozu - bohužel ale slibovaná naučná Máslovická stezka byla dost v dezolátním stavu, takže dřevěných prolézaček a jiných atrakcí jsme moc neužili.

U přívozu jsme byli za chvíli a domů se nám ještě nechtělo, tak jsme vyrazili podél břehu Vltavy směrem do Řeže. Cestou jsme se vyhýbali asi stovce kol a dalších pěších, pralo do nás skoro letní slunce a já jsem, vzhledem ke své alergii, nestíhala otírat nos a oči. Ale cesta utekla rychle, pak už jen stačilo přejít most pro pěší a počkat na vláček, který nás dovezl zpět do Bubenče. Soutěž o nejlepší chůvu jsem s přehledem prohrála :-).

 

Účast: Terry, Kája, Martin, Lenka

Ušli jsme: 10 km

 

  Zapsala Terry

 

Náhledy fotografií ze složky Máslovice 17.3.2012

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář