Jdi na obsah Jdi na menu
 


 Chrustenická šachta a okolí

 25.9.2011

Všichni v pořádku našli trafiku na Dejvické a tak jsme chvíli po čtvrt na devět mohli vyrazit směrem na Smíchovské nádraží. Tam jsme se potkali s Honzíkem a společně nasedli na vlak do Loděnice. Cesta utíkala rychle, Honza s Kájou vyprávěli novinky z gymplu a za chvíli jsme vystupovali. Na značce sice psali, že k šachtě je to 1 kilometr, ale mně se to zdálo nějak delší.. Nicméně nebylo kam spěchat, přišli jsme před půl jedenáctou a prohlídka začínala až v jedenáct. Tedy jsme zahájili výletovou hru - "O nejlepší těžařskou četu" :-), a hnedle si zasoutěžili ve dvou disciplínách.

Na prohlídku nás vybavili helmou, která se některým vyšším jedincům občas i hodila, a vyrazili jsme. Na cca hodinové okružní cestě jsme se dozvěděli mnoho zajímavého, viděli v reálu "elektrickou lopatu", zakusili pravou důlní tmu, svezli se vláčkem, pozorovali netopýra a nakonec jsme se ocitli ve velkém muzeu, kde si někteří dokonce na naších uších zkoušeli, jak hodně umí řvát taková důlní siréna.

Když jsme znovu vylezli na světlo denní, tak už bylo poledne. Byli jsme trochu vyhládlí, tak jsme něco posvačili a vydali se na cestu z města, která byla obtížnější, než by člověk čekal. Nicméně zacházka kolem potravin koneckonců není úplně k zahození :-). Když už jsme konečně měli modrou značku, tak nás čekal poměrně příkrý kopec na úvod cesty, nicméně potom už se šlo pěkně po rovince.  Přibližně uprostřed trasy jsme poobědvali a zahráli drobný kvíz s otázkami, na které znal odpověď každý, kdo dával na prohlídce v šachtě pozor, ale zároveň i se záludnými otázkami o železe obecně.

Pak už byl čas se zase vydat na cestu, a aby nám to rychleji utíkalo, hráli jsme "Na Zmizíka". A najednou už byl Beroun, a trochu hledání autobusové zastávky, cesta na Zličín a ze Zličína do náručí rodičů, kteří čekali na Dejvické. Soutěž o nejlepší důlní četu nakonec skončila nerozhodně, obě družstva se ukázala být zdatnými.

Účast: Terry, Kyd, Mirka, Kája, Lenka, Honza, Matěj (Savec :-)), Dominik, Artur, Agátka, Anička a Pája

Ušli jsme: 12 km

Zapsala Téra

 

Náhledy fotografií ze složky Chrustenická šachta 25.9.2011

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář